reklama

Newsy

Wiosna - królewska i radosna w Bistro Royal

reklama
Wiosna - królewska i radosna w Bistro Royal
2019-04-24

  Co wywołuje u każdego uśmiech na twarzy i szybsze bicie serca? Oczywiście pyszne jedzenie! A tym bardziej, jeżeli dodatkiem do dania są pierwsze promienie słońca. W centrum Royal Wilanów od miesiąca znajduje się nowy koncept gastronomiczny Bistro Royal. Jest to pierwsze neo bistro w okolicy, które czeka na Wasze odwiedziny!

  Wiadomo, że kwiecień plecień wciąż przeplata… przykład z niego wzięła załoga Bistro Royal i całymi dniami przeplata dania zimowe jak steki czy burgery z wiosennymi nowalijkami! To właśnie na te dania mamy ochotę w porze obiadowej, po długim spacerze w parku lub wieczorem, po całym dniu aktywności na świeżym powietrzu. Istotnym jest, aby zadbać nie tylko o kondycję fizyczną, ale też o zaspokojenie głodu lub pragnienia. Chwilę orzeźwienia spędzicie przy świeżo wyciskanym soku, lemoniadzie lub kieliszku delikatnego wina. Idealną przekąską będą nasze deski serwowane z oryginalnymi hiszpańskimi serami, wędlinami czy nawet rybą.

 Goście zarówno Ci starsi, jak i młodsi pytają, jaka tajemnica                                                                tkwi w tak wyśmienitych makaronach podawanych w Bistro Royal! Otóż, odwiedzający traktowani są po królewsku i dostają produkty tylko najlepszej jakości. Wiadomo, nie od dziś, że najlepsze są świeże składniki, i taki też jest makaron, który jest ręcznie wyrabiany na miejscu. Jego sprężystość i smak są tak doskonałe, że nie wymaga większej ilości dodatków. Bo jak mawiał Voltaire lepsze jest wrogiem dobrego, dlatego wszystkie pasty nie są dość skomplikowane. W menu znajdują się trzy propozycje i we wszystkich występują oryginalne produkty od Złota Hiszpanii. Pierwszy makaron jest ze świeżymi, hiszpańskimi krewetkami w wyrazistym sosie bisque. Dwa pozostałe zawierają iście królewskie składniki. Unikatowe, świeże mule prosto z Galicji wyróżniają się niepowtarzalnym smakiem i odpowiednią wielkością.

  Nie bez powodu, przez wielu uważane są za najlepsze w Europie. Ostatni królewski składnik przyciągnął uwagę samego księcia Filipa, któremu jako pierwszemu udało się wyhodować truflę na terenie Wielkiej Brytanii. I to właśnie świeża trufla jest kolejnym znakomitym dodatkiem do naszego makaronu!

  A co z damami co przepadają za sałatkami? Spokojnie Drogie Panie, szef kuchni Arek Foszcz postarał się, aby każda z nich zawierała jakiś wyjątkowy składnik. W sałatce z kozim serem obróbce zostały poddane nie tylko piklowane buraki, karmelizowane orzechy i gruszka, bo nawet ser połączony jest z oliwą bazyliową, co nadaje całości niepowtarzalnego smaku! Wiecie czym jest pasta gochujang? To ostry, koreański sos przygotowany na bazie papryczek chili i fermentowanej soi. W Bistro Royal jest dodatkiem do sałatki z krewetkami. Wśród „misek zieleniny” znajdzie się też propozycja mięsna, zawierająca tataki z polędwicy, które można przegryźć podpłomykiem pieczonym na miejscu.

  Pogoda idealnie wpływa na nasze samopoczucie oraz chęć spędzania więcej czasu na świeżym powietrzu. Miejsca na ogródku neo bistro są również coraz częściej zajmowane. Goście mogą wówczas delektować się naszymi wyselekcjonowanymi deskami hiszpańskich rarytasów. To świetne rozwiązanie dla rodziców, którzy cały czas mają oko na dzieci bawiące się na trampolinach i boisku. Większość desek jest reprezentowanych przez Hiszpanię i tym samym przez dostawcę „Złoto Hiszpanii”. Zawierają między innymi oryginalne sery, czy też najlepszą szynkę świata Iberico de Bellota Joselito, którą kucharze ręcznie krojoną przed Gośćmi. Istnie królewskim i zarazem intrygującym wyborem jest Gravlax MOWI. MOWI to endoniczna, naturalna i niemodyfikowany rasa łososia. Dzięki hodowli w Norwegii w warunkach rezerwatowych jest zdrowszy nawet od dzikich ryb. Dlaczego? Karmiony jest tylko produktami z mórz i oceanów, które uprzednio są dokładnie czyszczone z wszelkich zanieczyszczeń między innymi z rtęci. MOWI swój kolor zawdzięcza właśnie skorupiakom, którymi się żywi a nie kolorantom. Osiąga minimum 20% więcej zwartości Omega3, co oznacza nie tylko więcej właściwości zdrowotnych, ale też walorów smakowych. Szef kuchni skandynawską metodą marynuje ten szlachetny produkt w soli i cukrze, który na koniec skrapia się tylko cytryną.
Zapraszamy do ogródka Bistro Royal na rozkoszowanie się wiosną!




reklama

Kalendarz

Prognoza pogody

4°C
2.57km/h
1025hPa
Dane pogodowe dostarcza openweathermap.org
reklama
reklama

reklama
Strona używa cookies (ciasteczek). Dowiedz się więcej do czego służą i jak nimi zarządzać. Korzystając ze strony bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na ich używanie. ROZUMIEM